ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Nίκος Τόδουλος, αθλητής της The North Face® είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας που από το 2000 έχει πραγματοποιήσει με τα πόδια και το ποδήλατο πάνω από 32.000 χιλίομετρα.

Ο Nίκος Τόδουλος, αθλητής της The North Face® είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας που από το 2000 έχει πραγματοποιήσει με τα πόδια και το ποδήλατο πάνω από 32.000 χιλίομετρα. Τα πιο πρόσφατα project του ήταν οι δύσκολες προσπάθειες διάσχισης απομονωμένων περιοχών του πλανήτη όπως την Ισλανδία, το υψίπεδο του Θιβέτ, και το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν καθώς και η διάσχιση της Κορσικής μέσα από το δυσκολότερο μονοπάτι της Ευρώπης GR20. Στις περιπέτειες του Νίκου έχει βοηθήσει πολύ η Fast & Light προσέγγισή του στις διασχίσεις μεγάλων αποστάσεων, ένα στυλ που έχει καταφέρει να το αναπτύξει και να το τελειοποιήσει μέσα από χρόνια εμπειρίας, που του επιτρέπει να κινείται γρήγορα σε όλα τα φυσικά τερέν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ενώ o Νίκος έγινε γνωστός πρωτίστως για τις μεγάλης απόστασης περιπέτειές του, έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές και trekking αποστολές στα Ιμαλάϊα, στις Άνδεις, στην Παταγονία στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες.

Ενώ o Νίκος έγινε γνωστός πρωτίστως για τις μεγάλης απόστασης περιπέτειές του, έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές και trekking αποστολές στα Ιμαλάϊα, στις Άνδεις, στην Παταγονία στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Imperial College και του London School of Economics, ξέφυγε από μια συμβατική σταδιοδρομία και κατόρθωσε να μετατρέψει το μεγαλύτερο πάθος του σε επάγγελμα.

Σαν απόφοιτος σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης, ενεργό και πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πιστοποιημένος συνοδός αναβάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης, εργάζεται σε σχολές ορειβασίας και συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σαν τεχνικός σύμβουλος, οργανωτής και αρχηγός αποστολών. Επίσης, είναι δημόσιος ομιλητής, έμπειρος συνοδός γεωγραφικών και πολιτιστικών αποστολών, αρθογράφος, φωτογράφος, και επιχορηγούμενος αθλητής. Στις αποστολές του Νίκου έχουν αναφερθεί αρκετά ΜΜΕ, εφημερίδες όπως τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τηλεοπτικά κανάλια όπως ο ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, MEGA, STAR και ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΣΚΑΙ ΡΑΔΙΟ, ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ και ΑΘΗΝΑ 9,84. Επίσης έχει συνεργαστεί και δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά όπως το ΒΗΜΑgazino, οι ΚΟΡΦΕΣ, οι ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και το ΜΒΙΚΕ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ